*Moussaka
- Totale tijd 1u 50min
- 20min
Voorbereidingstijd - 1u 30min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
4 personen
150 g Rundergehakt
400 g Tomatensaus
1 Ui
2 teentje Knoflookteentjes
4 el Olijfolie
1 tl Gedroogde kruiden
Zout, peper
2 cm Aubergine
4 el Olijfolie
250 g Bechamelsaus
1 snuifje Nootmuskaat
Zout
Bereiding
Stap 1 /7
Doe alle ingrediënten voor de saus in een steelpan. Dek af en laat 40 minuten sudderen op een middelhoog vuur. Roer af en toe om.
Stap 2 /7
Meng ondertussen in een kom de aubergineblokjes met de olijfolie. Breng op smaak met zout. Plaats de aubergineblokjes in het apparaat en start het bakproces.
Stap 3 /7
Roer ze om de 10 minuten om zodat ze gelijkmatig bakken.
Stap 4 /7
Wanneer de saus en de aubergines klaar zijn, mengt u ze door elkaar in een bakvorm die geschikt is voor de grootte van het apparaat.
Stap 5 /7
Giet de bechamelsaus eroverheen en kruid met nootmuskaat.
Stap 6 /7
Zet de bakvorm in het apparaat voorzien van de plaat. Start het bakproces.
Stap 7 /7
Dien onmiddellijk op met een groene salade.