Aardappelpannenkoekjes en gerookte zalm
- Totale tijd 24min
- 10min
Voorbereidingstijd - 14min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
6 personen
400 g Aardappelen, geraspt en gepureerd
0.5 tl Knoflookpoeder
0.5 tl Uienpoeder
20 g Bloem
1 Ei
1 el Olie
Zout, peper
12 sneetje Gerookte zalm
2 Citroenen, doormidden
Bereiding
Stap 1 /3
Schil de aardappelen en rasp ze in vervolgens in een mengkom. Doe de geraspte aardappelen in een vergiet, knijp er zoveel mogelijk vocht uit en doe terug in de kom. Voeg de knoflook, ui, bloem, ei, olie, zout en zwarte peper toe en meng goed door elkaar.
Stap 2 /3
Zet het apparaat aan. Zet lade 1 aan. Zet het GROENTEN-programma 14 minuten aan op 180 °C. Vorm vier platte ronde schijfjes en leg ze op de plaat in lade 1. Besprenkel lichtjes met olijfolie. Zet lade 2 aan. Zet het GROENTEN-programma 14 minuten aan op 180 °C. Vorm de resterende twee platte ronde schijfjes en leg ze op de plaat in lade 2. Druk op START om beide kookprocessen te starten.
Stap 3 /3
Controleer de aardappelpannenkoekjes en laat ze indien nodig verder garen tot ze knapperig en goudbruin zijn. Serveer met de gerookte zalm en citroenpartjes.