Aardappelwafels met champignons
- Totale tijd 2u 31min
- 30min
Voorbereidingstijd - 1u 1min
Gaartijd - 1u
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
2 personen
300 g Aardappels
20 g Bloem
10 g Sjalot
2 g Look
170 g Champignons
5 g Boter
4 takje Bieslook
2 cl Olijfolie
Zout
Water
Accessoires
Stoommandje Ultrablade hakmes Menger
Bereiding
Stap 1 /13
Giet 0,7 L water in de kom van de keukenmachine.
Stap 2 /13
Zet het stoommandje in de kom van de keukenmachine. Doe de geschilde en in blokjes van 2 cm gesneden aardappelen in het stoommandje. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 3 /13
Leg de gekookte aardappelen in een schaal en laat ze afkoelen. Was de kom van de keukenmachine.
Stap 4 /13
Druk met behulp van een pureestamper of een vork de aardappelen plat zodat ze puree worden.
Stap 5 /13
Voeg beetje bij beetje de bloem, het zout en de peper toe. Meng om een deeg te krijgen.
Stap 6 /13
Leg de gepelde sjalot en look in de kom met het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 7 /13
Voeg de champignons toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 8 /13
Vervang het mes door de menger. Voeg wat boter toe. Breng op smaak met peper en zout. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 9 /13
Druk plat en maak een schijfje met twee eetlepels aardappeldeeg.
Stap 10 /13
Leg er een lepel champignonvulling op. Dek af met een aardappelschijfje en druk voorzichtig tegen het onderste schijfje. Doe hetzelfde met de rest van de ingrediënten.
Stap 11 /13
Bewaar de wafels gedurende 1 uur in de koelkast.
Stap 12 /13
Verwarm de olijfolie in een grote pan. Leg de koekjes er voorzichtig in en laat ze ongeveer 5 minuten aan elke kant bruinen.
Stap 13 /13
Versnipper de bieslook over de koekjes en dien op.