Amandeltaart met pruimen
- Totale tijd 1u 31min
- 20min
Voorbereidingstijd - 41min
Gaartijd - 30min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
6 personen
700 g Pruimen (quetsches, Reine Claude, mirabellen)
2 Eieren
100 g Poedersuiker
80 g Amandelpoeder
60 g Zachte boter
1 zakje Vanillesuiker
250 g Tarwemeel
50 g Kastanjemeel
180 g Zachte boter
100 g Poedersuiker
1 Ei
1 snuifje Zout
Accessoires
Kneed- & hakmes
Bereiding
Stap 1 /13
Was de pruimen, droog ze af, snijd ze doormidden en verwijder de pitten. Zet het even apart.
Stap 2 /13
Doe het tarwemeel, het kastanjemeel, de boter in stukken, de poedersuiker en het zout in de kom van de keukenmachine met het kneed-/breekmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 3 /13
Voeg het ei toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 4 /13
Haal het deeg uit de keukenmachine. Maak een bolletje en wikkel het in huishoudfolie.
Stap 5 /13
Laat 30 minuten rusten in de in de koelkast. Was en droog de keukenmachine.
Stap 6 /13
Doe de licht geklopte eieren, de in stukjes gesneden boter, het amandelpoeder en de poedersuiker in de kom van de keukenmachine met het kneed-/breekmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 7 /13
Verwarm de oven voor op 180°C.
Stap 8 /13
Bestuif een werkblad met bloem. Vet een taartvorm in met boter en bestuif met bloem.
Stap 9 /13
Rol het zanddeeg uit en leg het taartdeeg in de vorm.
Stap 10 /13
Giet de amandelcrème over de taartbodem en leg de halve pruimen dicht tegen elkaar.
Stap 11 /13
Strooi vanillesuiker over de bovenkant.
Stap 12 /13
Zet 35 minuten in de oven.
Stap 13 /13
Laat lauwwarm alvorens op te dienen.