Coquilles met Italiaanse ham
- Totale tijd 18min
- 10min
Voorbereidingstijd - 8min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
2 personen
120 g Coquilles
50 g Italiaanse ham
50 g Sjalotten
2 el Olijfolie
10 cl Witte wijn
80 g Mascarpone
24 cl Ongezouten groentebouillon
30 g Geraspte pecorino
5 g Zetmeel
Peper
Bereiding
Stap 1 /7
Maak de ingrediënten klaar.
Stap 2 /7
Meng het stijfsel door elkaar met de mascarpone. Zet het even apart. Voeg olie toe in de pan.
Stap 3 /7
Voeg de sjalotten toe en laat deze bakken tot ze lichtjes gekleurd zijn. Voeg de pasta en de ham toe. Laat al roerend voor 1 min. koken.
Stap 4 /7
Deglazuur met wijn. Roeren. Laat het koken tot de wijn volledig is verdampt. Voeg de bouillon en een beetje peper toe.
Stap 5 /7
Onder druk laten koken.
Stap 6 /7
Voeg de andere ingrediënten toe. Bak deze al roerende gedurende 1 min. tot het goudbruin gekleurd is.
Stap 7 /7
Warm te serveren.