Donauwelle
- Totale tijd 1u 30min
- 1u
Voorbereidingstijd - 30min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
6 personen
250 g boter
185 g suiker
5 eieren
325 g bloem
12 g bakpoeder
18 g cacaopoeder
20 g poedersuiker
680 g zure kersen in siroop
185 g kokosvet
50 g suiker
30 g cacaopoeder
1 ei
2 cl melk
37.5 cl melk
27 g vanillecustardpoeder
6 g vanillesuiker
165 g boter
35 g poedersuiker
Accessoires
Beater Flex Whisk
Bereiding
Stap 1 /16
Doe de boter en de suiker in de kom van de keukenrobot. Druk op ‘Start’.
Stap 2 /16
Voeg de eieren tijdens het programma één voor één toe aan de kom van de keukenrobot met het boter-suikermengsel.
Stap 3 /16
Meng de bloem met het bakpoeder. Voeg al zevend geleidelijk doe aan de mengkom en druk op ‘Start’.
Stap 4 /16
Doe de helft van het deeg op een ingevette bakplaat.
Stap 5 /16
Meng de andere helft met de cacao en het poedersuiker in de schoongemaakte kom van de keukenrobot. Giet over het lichtjes gekleurde beslag. Druk op ‘Start’.
Stap 6 /16
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Stap 7 /16
Laat de zure kersen uitlekken in een zeef en doe over het beslag.
Stap 8 /16
Bak gedurende 30 minuten op 175 graden. Laat vervolgens even afkoelen.
Stap 9 /16
Bereid voor de custard de vanillepudding met de melk volgens de instructies op de verpakking en voeg een extra pakje vanillesuiker toe.
Stap 10 /16
Laat afkoelen tot de custard lauwwarm is. Roer verschillende keren zodat er geen velletje wordt gevormd.
Stap 11 /16
Spoel kort de kom van de keukenrobot. Doe de boter en de poedersuiker in de kom van de keukenrobot en druk op ‘Start’.
Stap 12 /16
Doe de pudding in de kom van de keukenrobot met het boter-poedersuikerbeslag. Druk op ‘Start’.
Stap 13 /16
Doe het puddingmengsel over het afgekoelde beslag.
Stap 14 /16
Smelt voor de topping het palmvet in een steelpan en laat afkoelen tot het vet lauwwarm is.
Stap 15 /16
Spoel de kom van de keukenrobot. Doe de suiker, cacao, ei, melk en het afgekoelde vet in de kom. Druk op ‘Start’.
Stap 16 /16
Verspreid de topping over de laag met het puddingmengsel als ze nog vloeibaar is.