Donauwelle - Recepten Kitchen Machines Touch | Moulinex
Moulinex
Recept door Moulinex

Donauwelle

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 1u 30min
  • Voorbereidingstijd
    1u
  • Gaartijd
    30min
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

6 personen

  • 250 g boter

  • 185 g suiker

  • 5 eieren

  • 325 g bloem

  • 12 g bakpoeder

  • 18 g cacaopoeder

  • 20 g poedersuiker

  • 680 g zure kersen in siroop

  • 185 g kokosvet

  • 50 g suiker

  • 30 g cacaopoeder

  • 1 ei

  • 2 cl melk

  • 37.5 cl melk

  • 27 g vanillecustardpoeder

  • 6 g vanillesuiker

  • 165 g boter

  • 35 g poedersuiker

Accessoires

  • Beater
    Beater
  • Flex Whisk
    Flex Whisk

Bereiding

Stap 1 /16

Doe de boter en de suiker in de kom van de keukenrobot. Druk op ‘Start’.

  • 250g boter
  • 185g suiker
  • Flex Whisk

Stap 2 /16

Voeg de eieren tijdens het programma één voor één toe aan de kom van de keukenrobot met het boter-suikermengsel.

  • 5 eieren
  • Flex Whisk

Stap 3 /16

Meng de bloem met het bakpoeder. Voeg al zevend geleidelijk doe aan de mengkom en druk op ‘Start’.

  • 325g bloem
  • 12g bakpoeder
  • Beater

Stap 4 /16

Doe de helft van het deeg op een ingevette bakplaat.

Stap 5 /16

Meng de andere helft met de cacao en het poedersuiker in de schoongemaakte kom van de keukenrobot. Giet over het lichtjes gekleurde beslag. Druk op ‘Start’.

  • 12g bakpoeder
  • 18g cacaopoeder
  • 35g poedersuiker
  • Flex Whisk

Stap 6 /16

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Stap 7 /16

Laat de zure kersen uitlekken in een zeef en doe over het beslag.

  • 680g zure kersen in siroop

Stap 8 /16

Bak gedurende 30 minuten op 175 graden. Laat vervolgens even afkoelen.

Stap 9 /16

Bereid voor de custard de vanillepudding met de melk volgens de instructies op de verpakking en voeg een extra pakje vanillesuiker toe.

  • 37.5cl melk
  • 27g vanillecustardpoeder
  • 6g vanillesuiker

Stap 10 /16

Laat afkoelen tot de custard lauwwarm is. Roer verschillende keren zodat er geen velletje wordt gevormd.

Stap 11 /16

Spoel kort de kom van de keukenrobot. Doe de boter en de poedersuiker in de kom van de keukenrobot en druk op ‘Start’.

  • 165g boter
  • 35g poedersuiker
  • Flex Whisk

Stap 12 /16

Doe de pudding in de kom van de keukenrobot met het boter-poedersuikerbeslag. Druk op ‘Start’.

Stap 13 /16

Doe het puddingmengsel over het afgekoelde beslag.

Stap 14 /16

Smelt voor de topping het palmvet in een steelpan en laat afkoelen tot het vet lauwwarm is.

  • 185g kokosvet

Stap 15 /16

Spoel de kom van de keukenrobot. Doe de suiker, cacao, ei, melk en het afgekoelde vet in de kom. Druk op ‘Start’.

  • 50g suiker
  • 30g cacaopoeder
  • 1 ei
  • 2cl melk
  • Flex Whisk

Stap 16 /16

Verspreid de topping over de laag met het puddingmengsel als ze nog vloeibaar is.