Gebraden kalkoen met pruimen en appels
- Totale tijd 50min
- 25min
Voorbereidingstijd - 25min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
2 personen
250 g Kalkoenlapjes
3 sneetje Rauwe ham of prosciutto
4 Ontpitte pruimen
1 tl Mosterd
400 g Aardappels
2 takje Verse tijm
1 Rozemarijn
Zout, peper
Bereiding
Stap 1 /6
Maak de ingrediënten klaar.
Stap 2 /6
Vorm een rechthoek met de ham. Bedek met de kalkoenlapjes. Smeer in met de mosterd. Leg de pruimen op een rij, rol op en bind vast.
Stap 3 /6
Doe het gebraad in het stoomandje met de aardappels en de kruiden. Breng op smaak met peper.
Stap 4 /6
Doe 25 cl water in de kom. Zet het mandje in de kom.
Stap 5 /6
Stoomboost koken.
Stap 6 /6
Snijd het gebraad en dien warm op.