Gehakt Parmentier
- Totale tijd 1u 5min
- 15min
Voorbereidingstijd - 50min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
2 personen
125 g Gegaard vlees (restjes)
40 g Ajuin
3 cl Tomatencoulis
3 stengel Bladpeterselie
270 g Aardappels
50 g Half gezouten boter
20 g Geraspte kaas (eventueel)
Zout
Boter
Water
Accessoires
Ultrablade hakmes Stoommandje Kneed- & hakmes
Bereiding
Stap 1 /15
Weeg de geraspte kaas af en zet aan de kant.
Stap 2 /15
Verwarm de oven voor op 220°C (th. 7).
Stap 3 /15
Pel de ajuin. Doe ze in de keukenmachine en bevestig het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 4 /15
Voeg het vlees, de tomatencoulis en de peterselie toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 5 /15
Breng de bereiding naar het midden van de kom met een spatel. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 6 /15
Smeer een gratineerschaal in met boter en giet er de bereiding in.
Stap 7 /15
Was en droog de kom van de keukenmachine.
Stap 8 /15
Giet 0,7 L water in de kom van de keukenmachine.
Stap 9 /15
Doe de in grote stukken gesneden aardappelen in het stoommandje. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 10 /15
Haal het water uit de keukenmachine.
Stap 11 /15
Doe de gegaarde aardappelen en de boter in de mengkom van de keukenmachine en bevestig het kneed-/breekmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 12 /15
Proef en kruid bij naar smaak.
Stap 13 /15
Verdeel de puree over het vlees en bedek met de geraspte kaas.
Stap 14 /15
Zet gedurende 15 minuten in de oven.
Stap 15 /15
Dien warm op.