- Homepage
- Vind een recept
- Al onze recepten
- Gehaktbrood
Gehaktbrood
- Totale tijd 7u 20min
- 20min
Voorbereidingstijd - 1u
Gaartijd - 6u
Afkoeltijd
Compatibele toestellen (1)
Ingrediënten
8 personen
10 g Boter
1 Ui
1 el Neutrale olie
800 g Riblappen, gemalen
100 g Paneermeel
1 Ei
20 cl Melk
2 el Worcestershiresaus
2 el Italiaanse kruiden
1 el Ketchup
3 el Fijngehakte peterselie
120 g Ketchup
20 g Mosterd
1 tl Bruine suiker (4 g)
Zout, peper
Bereiding
Stap 1 /8
Bekleed een taartvorm van 25 op 15 cm met bakpapier. Bestrijk het bakpapier met boter.
Stap 2 /8
Pel de ui en hak fijn. Verhit de olie in een koekenpan, voeg de gesnipperde ui toe en bak deze op een laag vuur tot hij doorschijnend is. Laat afkoelen.
Stap 3 /8
Meng het gehakt, het paneermeel, de afgekoelde ui, het ei en de melk in een kom. Breng op smaak met zout en peper en voeg dan de worcestershiresaus, Italiaanse kruiden, ketchup en peterselie toe. Roer tot je een glad geheel verkrijgt. Doe het mengsel in de bakvorm.
Stap 4 /8
Meng de ketchup, mosterd en bruine suiker in een kom. Giet het mengsel over het gehaktbrood.
Stap 5 /8
Verwarm de oven voor op 180°C. Zet het apparaat aan. Selecteer het programma BAKE op 180°C en stel de bereidingstijd in op 5 minuten. Druk op START.
Stap 6 /8
Zet de bakvorm op de bakplaat wanneer de oven is voorverwarmd. Zet de bakplaat op de middelste stand in de oven.
Stap 7 /8
Zet het apparaat aan. Selecteer het programma BAKE op 180°C en stel de bereidingstijd in op 1 uur. Druk op START.
Stap 8 /8
Laat afkoelen en zet het gehaktbrood dan minstens 6 uur in de koelkast. Haal ongeveer 20 minuten voor het serveren uit de koelkast. Haal uit de vorm, snijd in plakjes en serveer met een groene salade en koolsla.