Gevulde appels met gedroogd fruit en karamel
- Totale tijd 45min
- 15min
Voorbereidingstijd - 30min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
6 personen
1000 g Pink Lady-appels
40 g Bruine suiker
90 g Noten
60 g Hazelnoten
60 g Amandelen
60 g Boter
1 snuifje Kaneel
80 g Karameltopping
Water
Accessoires
Kneed- & hakmes Stoom- accessoire
Bereiding
Stap 1 /9
Weeg de appels af en zet aan de kant. Weeg de karamel af in een kommetje. Zet apart.
Stap 2 /9
Doe de bruine suiker, de noten, de hazelnoten, de amandelen, de in blokjes gesneden boter en de kaneel in de kom met het kneed-/breekmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 3 /9
Maak de appels schoon onder water. Verwijder het steeltje en snijd de onderkant van de appel om hem leeg te halen.
Stap 4 /9
Gebruik een theelepel om het centrale deel van elke appel leeg te halen.
Stap 5 /9
Verdeel de bereiding over de 6 appels.
Stap 6 /9
Spoel de kom en giet 0,7 l water in de kom van de keukenmachine zonder accessoires. Sluit het deksel zonder de vulstop. Plaats de externe stoomkoker.
Stap 7 /9
Doe de 6 appels in de externe stoomkoker en bestrijk met de helft van de karamel. Sluit het deksel van de stoomkoker en druk op 'Start'.
Stap 8 /9
Programmeer opnieuw 20 minuten zonder op te warmen om de appels langzaam te laten knofijten.
Stap 9 /9
Dien lauwwarm op en bestrijk met de resterende karamel.