Ginger cupcakes - Recepten Cookeo | Moulinex
Moulinex
Recept door Moulinex

Ginger cupcakes

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 43min
  • Voorbereidingstijd
    25min
  • Gaartijd
    18min
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

6 personen

  • 120 g Margarine

  • 120 g Suiker

  • 3 Klein(e) ei(eren)

  • 120 g Bloem

  • 1.5 zakje Bakpoeder

  • 45 g Gekonfijte gember, in blokjes gesneden

  • 3 tl Geraspte verse gember

  • 250 g Plattekaas

  • 6 tl Bloemsuiker

Accessoires

  • 6 glasses pack
    6 glasses pack
  • Houder met 8 verrines set
    Houder met 8 verrines set

Bereiding

Stap 1 /6

Maak de ingrediënten klaar.

  • 120g Margarine
  • 120g Suiker
  • 3 Klein(e) ei(eren)
  • 120g Bloem
  • 1.5zakje Bakpoeder
  • 45g Gekonfijte gember, in blokjes gesneden
  • 3tl Geraspte verse gember
  • 250g Plattekaas
  • 6tl Bloemsuiker

Stap 2 /6

Vet de glazen potjes in. Roer de margarine en suiker in een kom door elkaar tot je een romig mengsel krijgt. Voeg de eieren 1 voor 1 toe, gevolgd door de gezeefde bloem en het bakpoeder, en de 2 stukjes gember.

  • 120g Margarine
  • 120g Suiker
  • 3 Klein(e) ei(eren)
  • 120g Bloem
  • 1.5zakje Bakpoeder
  • 45g Gekonfijte gember, in blokjes gesneden
  • Houder met 8 verrines set

Stap 3 /6

Als je geen glazen potjes of een vorm hebt, leg dan bakpapier in het stoommandje om er een te maken.

Stap 4 /6

Giet de bereiding in de glazen potjes en sluit ze af. Giet 25 cl water in de kom. Plaats de glazen potjes in de kom.

Stap 5 /6

Laat de bereiding snelkoken.

Stap 6 /6

Haal de cakejes uit de glazen potjes. Laat afkoelen. Versier met plattekaas gemengd met poedersuiker.

  • 250g Plattekaas
  • 6tl Bloemsuiker