Granenbrood
- Totale tijd 3u 3min
- 15min
Voorbereidingstijd - 48min
Gaartijd - 2u
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
4 personen
2 zakje Droge bakkersgist
30 cl Lauw water
300 g T65-meel
100 g Roggemeel
50 g T80-meel
50 g Zaden
1 tl Zout
Accessoires
Kneed- & hakmes
Bereiding
Stap 1 /8
Doe de bloem, de zaadjes, het zout, de gist en het lauwe water in de kom van de keukenmachine met het kneed-/breekmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'. Laat het deeg na het kneden gedurende de aangegeven tijd rijzen.
Stap 2 /8
Haal het deeg met een spatel uit de kom en kneed het nog 5 minuten met de hand.
Stap 3 /8
Bedek een bakplaat met bakpapier. Vorm een bol en leg op een bakplaat.
Stap 4 /8
Laat 1 uur 30 min rusten.
Stap 5 /8
Verwarm de oven voor op 200°C (op thermostaat 6).
Stap 6 /8
Zet een kom water op de onderste ovenplaat om sneller een korstje te vormen.
Stap 7 /8
Zet 25 minuten in de oven.
Stap 8 /8
Zet opnieuw 15 tot 20 minuten in de oven op 180°C.