Huisgemaakt witbrood voor een frisse sandwich
- Totale tijd 2u 47min
- 30min
Voorbereidingstijd - 47min
Gaartijd - 1u 30min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
6 personen
500 g Bloem
30 cl Melk
60 g Boter
1 zakje Bakkersgist
20 g Suiker
2 tl Zout
6 sneetje Parmaham
200 g Kerstomaatjes
3 g Look
110 g Rode ajuin
100 g Plattekaas (type Kiri)
1 cl Olijfolie
300 g Komkommer
20 g Rucola
1 snuifje Zout
Accessoires
Ultrablade hakmes Menger Kneed- & hakmes
Bereiding
Stap 1 /15
Snijd de boter in stukjes. Doe de melk en de gist in de mengkom van de keukenmachine en bevestig het kneed-/breekmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 2 /15
Voeg de bloem, de suiker en het zout toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'. Laat het deeg na het kneden gedurende de aangegeven tijd op 30°C rijzen.
Stap 3 /15
Neem het deeg uit de keukenmachine en leg het op een plaat. Dek af met een doek en laat 1 uur rusten.
Stap 4 /15
Vet een cakevorm in met boter. Kneed het deeg een beetje en doe het in de vorm.
Stap 5 /15
Dek af met een doek en laat nog 30 minuten rusten.
Stap 6 /15
Verwarm de oven voor op 180°C.
Stap 7 /15
Zet het brood 30 minuten in de oven. Haal uit de vorm en laat afkoelen.
Stap 8 /15
Doe het gepelde knoflookteentje in de mengkom met het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
Stap 9 /15
Vervang het mes door de menger. Voeg de olijfolie, gehalveerde kerstomaatjes en een snufje zout toe. Sluit het deksel zonder de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 10 /15
Laat de tomaten in de kom afkoelen.
Stap 11 /15
Vervang de mengstaaf door het Ultrablade-hakmes. Voeg de roomkaas toe. Sluit het deksel en klik op 'Start'. Zet aan de kant in een kommetje en maak de mengkom schoon.
Stap 12 /15
Snijd het brood in 18 sneetjes.
Stap 13 /15
Snijd de komkommer in dunne plakjes en snipper de rode ui fijn.
Stap 14 /15
Besmeer 12 van de 18 sneetjes brood met de tomatensaus. Leg op 6 ervan uienringen en een plakje ham. Leg op de andere 6 een paar plakjes komkommer en een beetje rucola.
Stap 15 /15
Sluit de broodjes met de laatste 6 sneetjes brood. Druk ze licht aan en snijd ze doormidden tot driehoeken. Houd ze dicht met een houten prikker.