Huisgemaakte gnocchi met pesto
- Totale tijd 1u 21min
- 30min
Voorbereidingstijd - 51min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
6 personen
900 g Aardappel
350 g Tarwemeel
2 Eierdooiers
Water
4 takje Basilicum
6 g Look
50 g Geraspte Parmezaanse kaas
50 g Pijnboompitten
20 cl Olijfolie
Zout, peper
Accessoires
Ultrablade hakmes Stoommandje
Bereiding
Stap 1 /13
Doe de gepelde knoflookteentjes, de gewassen en gedroogde basilicum, de pijnboompitten, de Parmezaanse kaas, het zout, de peper en de olijfolie in de kom van de keukenmachine. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 2 /13
Breng de bereiding naar het midden van de kom. Druk op 'Start'.
Stap 3 /13
Zet de pesto aan de kant. Was en droog de keukenmachine.
Stap 4 /13
Giet 0,7 L water in de kom van de keukenmachine.
Stap 5 /13
Leg de geschilde, gewassen en in stukken gesneden aardappelen in de stoommand. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 6 /13
Leg de aardappelen in een kom en laat ze afkoelen.
Stap 7 /13
Druk met behulp van een pureestamper of een vork de aardappelen plat zodat het puree wordt.
Stap 8 /13
Voeg wat bloem toe en meng goed. Doe de eierdooiers eronder en meng goed. Voeg de rest van de bloem toe en meng tot een homogeen deeg.
Stap 9 /13
Bestuif het werkblad en uw handen met bloem. Maak lange slierten van het deeg. Snijd ze in stukjes van ongeveer 2 cm.
Stap 10 /13
Maak ze plat met een vork en rol ze iets uit om ze de vorm van gnocchi te geven. Leg ze op een met bloem bestoven plank.
Stap 11 /13
Giet water en zout in een grote pot.
Stap 12 /13
Leg telkens 20 gnocchi in een pot met gezouten kokend water tot ze naar het oppervlak komen. Verwijder ze met een schuimspaan en laat uitlekken op keukenpapier. Herhaal met de overgebleven gnocchi.
Stap 13 /13
Dien op met de pesto.