Indiase samosa's
- Totale tijd 40min
- 30min
Voorbereidingstijd - 10min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
8 personen
2 zakje Filodeeg
4 el Neutrale olie
4 Aardappelen
2 tl Kurkuma
2 tl Chilipoeder
2 tl Zout
Peper
340 g Erwten
2 tl Fijngesneden koriander
Bereiding
Stap 1 /7
Kook de aardappelen in een pan met kokend water in 20-25 minuten gaar. Giet de aardappelen af, verwijder de schil en pureer ze.
Stap 2 /7
Verhit de olie in een koekenpan. Voeg de aardappelpuree, zout, peper, kurkuma en chilipoeder toe en bak 2-3 minuten. Voeg de erwten toe en meng. Haal van het vuur en voeg de koriander toe. Zet aan de kant.
Stap 3 /7
Snijd de filodeegvellen in de lengte doormidden. Bestrijk de vellen met olie. Schep wat vulling in een van de hoeken en vouw ze tot een driehoek.
Stap 4 /7
Zet het apparaat aan. Zet lade 1 aan. Zet het MANUAL-programma 10 minuten aan op 180 °C. Leg 3 samosa’s op de plaat in lade 1. Zet lade 2 aan. Zet het MANUAL-programma 10 minuten aan op 180 °C. Leg de samosa’s op de plaat in lade 2. Druk op START om beide kookprocessen te starten.
Stap 5 /7
Draai de samosa’s om na 10 minuten.
Stap 6 /7
Controleer of de samosa’s gaar zijn en voeg indien nodig een paar minuten toe. Herhaal het kookproces.
Stap 7 /7
Serveer de samosa's met een zoetzure saus en een salade.