Karamelpudding met gezouten boter en koekjes
- Totale tijd 1u 40min
- 10min
Voorbereidingstijd - 30min
Gaartijd - 1u
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
4 personen
120 g Bruine suiker
180 g Bloem
1 Ei
120 g Zachte boter
0.5 zakje Bakpoeder
1 snuifje Zout
150 g Fondant chocolade
2 Eieren
30 g Bloem
60 cl Melk
70 g Vloeibare karamel met gezouten boter
60 g Poedersuiker
Accessoires
Klopper Kneed- & hakmes
Bereiding
Stap 1 /11
Doe de eieren, de bloem, de melk, de suiker en de karamel in de mengkom van de keukenmachine met de garde. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
Stap 2 /11
Druk opnieuw op 'Start'.
Stap 3 /11
Druk opnieuw op 'Start'.
Stap 4 /11
Giet de pudding in ovenvaste schaaltjes en laat afkoelen voordat je de schaaltjes in de koelkast zet.
Stap 5 /11
Verwarm de oven voor op 170°C. Maak de kom van de keukenmachine schoon.
Stap 6 /11
Weeg de chocoladestukjes af in een kommetje. Zet het even apart.
Stap 7 /11
Doe de bruine suiker, de bloem, de gist, de zachte boter en het ei in de kom van de keukenmachine met het kneedmes/crusher. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
Stap 8 /11
Voeg de chocoladestukjes toe. Meng voorzichtig met een spatel.
Stap 9 /11
Doe de bereiding in een kom en zet gedurende 1 uur in de koelkast.
Stap 10 /11
Bedek een bakplaat met bakpapier. Maak deegbolletjes en leg ze uit elkaar op de bakplaat.
Stap 11 /11
Zet 10 à 12 minuten in de oven.