Khachapuri (Georgisch brood met kaas en ei) - Recepten Kitchen Machines Touch | Moulinex
Moulinex
Recept door Moulinex

Khachapuri (Georgisch brood met kaas en ei)

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 2u 10min
  • Voorbereidingstijd
    10min
  • Gaartijd
    20min
  • Afkoeltijd
    1u 40min

Ingrediënten

8 personen

  • 40 cl kefir

  • 2 tl suiker

  • 2.5 el tarwebloem

  • 7 g bakkersgist

  • 670 g tarwebloem

  • 330 g zure room (20 % vetgehalte)

  • 1 snuifje zout

  • 130 g boter

  • 700 g Georgische kaas ‘Suluguni’

  • 300 g Bryndza-kaas

  • 4 eieren

Accessoires

  • Dough Hook
    Dough Hook

Bereiding

Stap 1 /14

Warm de kefir voor 30 seconden op in de microgolfoven.

  • 40cl kefir

Stap 2 /14

Laat gist, suiker en bloem in de kefir oplossen en laat gedurende 15 tot 20 minuten op een warme plek staan.

  • 2tl suiker
  • 2.5el tarwebloem
  • 7g bakkersgist

Stap 3 /14

Aan het oppervlak van het gist-, suiker-, bloem- en kefirmengsel moet schuim met belletjes verschijnen.

Stap 4 /14

Haal de bloem door een zeef en voeg het rechtstreeks toe aan de mengkom van de keukenrobot.

  • 670g tarwebloem

Stap 5 /14

Voeg het mengsel van kefir, gist, suiker toe aan de bloem in de kom van de keukenrobot. Voeg hier de zure room en een snuifje zout aan toe. Druk op 'Start'.

  • 330g zure room (20 % vetgehalte)
  • 1snuifje zout
  • Dough Hook

Stap 6 /14

Gebruik een spatel om het deeg van de zijkanten van de kom te schrapen. Voeg hier vervolgens de boter aan toe. Druk op 'Start'.

  • 130g boter
  • Dough Hook

Stap 7 /14

Breng het deeg met een spatel over en wentel het om in de bloem, leg het in een aparte kom en bedek het met een keukenhanddoek. Laat het deeg gedurende 60 minuten rusten op een warme plek.

Stap 8 /14

Verdeel het afgewerkte deeg in 3 porties, bestrooi het met wat bloem en maak er balletjes van. Kneed elk balletje tot een klein taartje. Vouw de randen naar het midden toe, waarna je de twee zijden met elkaar verbindt en de hoeken fijnknijpt.

Stap 9 /14

Rek vervolgens de andere zijkanten uit, zodat je de vorm van een 'bootje’ bekomt. Breng het deeg over op de bakplaat.

Stap 10 /14

Bedek de bereiding met een warme handdoek en laat voor 15 tot 20 minuten staan.

Stap 11 /14

Rasp de kaas met een grove rasp, meng de twee soorten kaas en verdeel dit over de 'bootjes'.

  • 700g Georgische kaas ‘Suluguni’
  • 300g Bryndza-kaas

Stap 12 /14

Verwarm de oven voor op 220-250 graden.

Stap 13 /14

Plaats de khachapuri in de oven en laat gedurende 15 tot 20 minuten bakken tot het deeg en de kaas mooi bruin kleuren.

Stap 14 /14

Haal de khachapuri even uit de oven en plaats het eigeel in het midden van het 'bootje'. Laat het nog 1 minuut verder bakken in de oven.

  • 4 eieren