Kippengehaktballetjes met orzo - Recepten Cookeo V3 Mini | Moulinex
eFarmz
Recept door eFarmz

Kippengehaktballetjes met orzo

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 30min
  • Voorbereidingstijd
    15min
  • Gaartijd
    15min
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

4 personen

  • 500 g Gehalveerde cherrytomaten

  • 2 teentje Knoflook

  • 1 Ui

  • 4 el Basilicum

  • 320 g Gerst

  • 600 g Kipgehakt

  • 2 tl Aleppo peper

Bereiding

Stap 1 /7

*Bereid de ingrediënten voor.

  • 500g Gehalveerde cherrytomaten
  • 2teentje Knoflook
  • 1 Ui
  • 4el Basilicum
  • 320g Gerst
  • 600g Kipgehakt
  • 2tl Aleppo peper

Stap 2 /7

Pel en hak de knoflook en ui. Meng de helft met de fijngehakte knoflook en ui tot pingpongbalgrote balletjes.

  • 2teentje Knoflook
  • 1 Ui
  • 600g Kipgehakt

Stap 3 /7

*Giet de olie in de kom. Doe de rest van de ui en knoflook in de pan en fruit aan. Voeg de Spaanse peper naar smaak toe. Voeg de gehaktballetjes toe. Bak het mengsel bruin.

  • 2teentje Knoflook
  • 1 Ui
  • 600g Kipgehakt
  • 2tl Aleppo peper

Stap 4 /7

Voeg de gehalveerde cherrytomaatjes toe en bak ze bruin.

  • 500g Gehalveerde cherrytomaten

Stap 5 /7

Voeg de orzo en 600 ml water toe. Stoom.

  • 320g Gerst

Stap 6 /7

Koken onder druk

Stap 7 /7

Eet smakelijk.