Kippengehaktballetjes met orzo
- Totale tijd 30min
- 15min
Voorbereidingstijd - 15min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
4 personen
500 g Gehalveerde cherrytomaten
2 teentje Knoflook
1 Ui
4 el Basilicum
320 g Gerst
600 g Kipgehakt
2 tl Aleppo peper
Bereiding
Stap 1 /7
*Bereid de ingrediënten voor.
Stap 2 /7
Pel en hak de knoflook en ui. Meng de helft met de fijngehakte knoflook en ui tot pingpongbalgrote balletjes.
Stap 3 /7
*Giet de olie in de kom. Doe de rest van de ui en knoflook in de pan en fruit aan. Voeg de Spaanse peper naar smaak toe. Voeg de gehaktballetjes toe. Bak het mengsel bruin.
Stap 4 /7
Voeg de gehalveerde cherrytomaatjes toe en bak ze bruin.
Stap 5 /7
Voeg de orzo en 600 ml water toe. Stoom.
Stap 6 /7
Koken onder druk
Stap 7 /7
Eet smakelijk.