Kleine gezouten soezen met roomkaas
- Totale tijd 47min
- 10min
Voorbereidingstijd - 37min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
4 personen
25 cl Water
125 g Boter
1 tl Zout
150 g Bloem
3 Eieren
40 g Geraspte kaas
150 g Kruidenkaas
Accessoires
Kneed- & hakmes
Bereiding
Stap 1 /13
Weeg in een kom de verse kaas met kruiden af en zet apart.
Stap 2 /13
Doe het water, de blokjes boter en het zout in de mengkom met het opzetstuk voor kneden/ vergruizen. Vergrendel de deksel met de dop en stel het handmatige programma in op snelheid 3 gedurende 8 minuten op 90 °C.
Stap 3 /13
Voeg de bloem toe. Vergrendel de deksel met de dop en stel het programma in op snelheid 6 op 80 °C voor 2 minuten.
Stap 4 /13
Doe het deeg in een bakje en reinig de kom met koud water om ze af te koelen. Droog af.
Stap 5 /13
Breek de eieren in een klein bakje en klop op.
Stap 6 /13
Doe het deeg in de kom met het opzetstuk voor kneden/ vergruizen. Vergrendel het deksel zonder de dop en stel het handmatige programma in op snelheid 6. Voeg na 30 seconden een beetje van het ei toe via de opening in de deksel. Voeg na 1 minuut een beetje van het ei toe en herhaal na 1 minuut 30 seconden.
Stap 7 /13
Laat gedurende 30 seconden draaien. Controleer de consistentie van het deeg. Het moet rekbaar zijn en glanzen. Voeg een beetje ei toe als het deeg te droog is.
Stap 8 /13
Doe het deeg in een spuitzak met een gladde spuitmond.
Stap 9 /13
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Stap 10 /13
Spuit de soesjes op een bakplaat met bakpapier en laat hierbij voldoende ruimte tussen de rijen. Gebruik een kwastje om de soesjes met het resterende ei te bestrijken. Versier met geraspte kaas.
Stap 11 /13
Bak gedurende 20 tot 25 minuten in een oven van 180 °C.
Stap 12 /13
Laat ze afkoelen en doorprik de onderkant met een staafje.
Stap 13 /13
Gebruik een spuitzak om ze te vullen met de verse kaas. Eet ze als borrelhapje of als voorgerecht met een salade erbij.