Langoustines met champagnesabayon
- Totale tijd 43min
- 20min
Voorbereidingstijd - 23min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
4 personen
16 Rauwe langoustines
50 g Sjalotten
30 g Boter
3 takje Peterselie
200 g Courgette
5 Eierdooiers
8 cl Citroen
1 tl Suiker
12 cl Champagne
1 snuifje Piment d’Espelette
Zout, peper
Accessoires
Klopper Ultrablade hakmes Menger
Bereiding
Stap 1 /8
Pel de langoustines zorgvuldig en bewaar de staart.
Stap 2 /8
Doe de gepelde en gehalveerde sjalotten en de gewassen peterselie in de kom van keukenmachine met het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
Stap 3 /8
Vervang het Ultrablade-hakmes door de mengstaaf. Voeg de boter en de courgette in blokjes toe. Breng op smaak met peper en zout. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
Stap 4 /8
Voeg de langoustines toe. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
Stap 5 /8
Doe de langoustines en de courgette in de schaaltjes. Was en droog de kom.
Stap 6 /8
Verwarm de oven voor op 220°C.
Stap 7 /8
Doe de eierdooiers, het citroensap, de suiker, de piment d’Espelette en de champagne in de kom van de keukenmachine met de klopper. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
Stap 8 /8
Giet de sabayon over de langoustines en zet gedurende 5 minuten in de oven.