Lendebiefstuk met knoflookboter en parmezaanaardappeltjes
- Totale tijd 40min
- 10min
Voorbereidingstijd - 30min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
4 personen
Voor de lendebiefstukken:
3 Lendebiefstukken (van elk ongeveer 200 g)
1.5 el Olijfolie
Zout, peper
90 g Boter
1 teentje Fijngesneden knoflook
1.5 el Gehakte verse kruiden (tijm, peterselie, bieslook)
Voor de aardappelen:
500 g Aardappelen
1 el Olijfolie
1 teentje Fijngesneden knoflook
0.5 tl Uienpoeder
1 tl Zout
0.25 tl Peper
25 g Geraspte Parmezaanse kaas
3 el Fijngesneden peterselie
Bereiding
Stap 1 /7
Droog de steaks met keukenpapier. Breng beide kanten op smaak met zout en peper. Was en droog de tomaten en snijd ze in blokjes. Meng de aardappelen in een grote kom met de olijfolie, knoflook, uienpoeder, zout en peper.
Stap 2 /7
Zet het apparaat aan. Zet lade 1 aan. Zorg dat de plaat in lade 1 ligt. Zet het GRILL-programma 8 minuten aan op 200 °C. Doe de ingrediënten nog niet in de lade, het apparaat begint automatisch met voorverwarmen. Zet lade 2 aan. Zet het FRIET-programma 30 minuten aan op 180 °C. Leg de aardappelen op de plaat in lade 2.
Stap 3 /7
Druk op SYNC zodat beide op hetzelfde moment klaar zijn. Druk op START om beide kookprocessen te starten.
Stap 4 /7
Wanneer het apparaat piept en op het scherm ‘Toevoegen’ verschijnt, is de voorverwarmingscyclus van de grill voltooid. Leg ook de steaks op de plaat in lade 1 en doe de lade dicht. Het kookproces wordt automatisch hervat.
Stap 5 /7
Draai de steaks halverwege het kookproces om. Schud halverwege het kookproces van de aardappelen, wanneer het apparaat piept en het lampje knippert, met het mandje om te mengen en voeg de parmezaan toe.
Stap 6 /7
Meng de boter in een kleine kom met de knoflook en de kruiden. Breng op smaak met zout en peper en roer goed door elkaar.
Stap 7 /7
Controleer of het vlees gaar is en laat indien nodig nog even verder garen. Bestrooi de aardappelen met gehakte peterselie zodra ze goudbruin en knapperig zijn. Serveer onmiddellijk met het in reepjes gesneden vlees en besprenkel met gesmolten knoflookboter. Serveer met rauwkost.