Millefeuille van gekonfijte eend en Anna-appels
- Totale tijd 1u 41min
- 20min
Voorbereidingstijd - 1u 21min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
4 personen
1150 g Gekonfijte eendenbouten
25 g Sjalot
100 g Wortel
600 g Vastkokende aardappels
150 g Boter
10 cl Witte wijn
1 stengel Tijm
Zout, peper
Boter
Accessoires
Ultrablade hakmes Menger
Bereiding
Stap 1 /15
Verwarm de oven voor op 160°C.
Stap 2 /15
Laat de boter smelten in een pannetje en verwijder het schuim op het oppervlak.
Stap 3 /15
Schil de aardappels en snijd ze in fijne reepjes.
Stap 4 /15
Vet 4 soufflévormen in met boter.
Stap 5 /15
Giet de gesmolten boter over de aardappels en meng zodat ze goed bedekt zijn met de boter. Breng op smaak met peper en zout. Meng opnieuw.
Stap 6 /15
Schik de aardappels in de vorm van een rozet op de bodem van de vormpjes. Vul twee derde van de vormpjes.
Stap 7 /15
Leg er wat bakpapier op. Zet gedurende 45 minuten in de oven.
Stap 8 /15
Versnipper de gekonfijte eend en leg een grote eetlepel eendenvet aan de kant.
Stap 9 /15
Schil de wortelen en snijd ze in fijne schijfjes. Pel de sjalot en snijd ze in vier stukken.
Stap 10 /15
Doe de sjalot in de kom van de keukenmachine met het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 11 /15
Vervang het hakmes door de mengstaaf. Voeg de eend, het vet, de wortelschijfjes en het tijmtakje toe. Breng op smaak met peper en zout. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 12 /15
Giet de witte wijn erbij. Sluit het deksel zonder de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 13 /15
Laat afkoelen. Haal de aardappels uit de oven. Verwijder het bakpapier en leg er de pulled eend op.
Stap 14 /15
Zet opnieuw gedurende 15 minuten in de oven.
Stap 15 /15
Haal de millefeuilles op elk bord uit de vorm en dien op met een salade van rucola.