Muffins met kersen en amandelen
- Totale tijd 44min
- 15min
Voorbereidingstijd - 29min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
6 personen
200 g Bloem
120 g Bruine suiker
15 cl Melk
2 Eieren
40 g Boter
1 zakje Bakpoeder
200 g Kersen
100 g Hele, gepelde amandelen
2 zakje Vanillesuiker
Accessoires
Kneed- & hakmes
Bereiding
Stap 1 /10
Verwarm de oven voor op 180°C.
Stap 2 /10
Was, ontpit en weeg de kersen af. Zet aan de kant.
Stap 3 /10
Doe de amandelen in de kom met het kneed-/breekmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 4 /10
Voeg de in stukjes gesneden boter toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 5 /10
Laat 10 minuten afkoelen zonder deksel.
Stap 6 /10
Voeg de bloem, de gist, de bruine suiker, de melk en de eieren toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 7 /10
Voeg de kersen toe aan het mengsel en meng voorzichtig.
Stap 8 /10
Verdeel het mengsel over de muffinvormpjes en vul ze voor drie vierde.
Stap 9 /10
Bestrooi licht met vanillesuiker.
Stap 10 /10
Zet 20 minuten in de oven. Laat het afkoelen alvorens het te serveren.