Quiche met spinazie, ricotta en pijnboompitten
- Totale tijd 2u 15min
- 20min
Voorbereidingstijd - 55min
Gaartijd - 1u
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
4 personen
250 g Bloem
125 g Boter
1 Ei
200 g Jonge spinazie
150 g Ricotta
3 Eieren
50 g Pijnboompitten
15 cl Vloeibare room
10 cl Melk
15 g Bieslook
15 g Munt
3 cl Olijfolie
4 cl Water
1 snuifje Zout
Peper
Boter
Bloem
Accessoires
Kneed- & hakmes Menger Klopper
Bereiding
Stap 1 /14
Doe de bloem, de in stukjes gesneden boter, het zout, het ei en het water in de mengkom van de keukenmachine met het kneedmes/crusher. Sluit het deksel en klik op 'Start'. Laat het deeg na het kneden gedurende de aangegeven tijd op 30°C rijzen.
Stap 2 /14
Neem het deeg en vorm een bol. Draai de bol in huishoudfolie.
Stap 3 /14
Zet 1 uur in de koelkast.
Stap 4 /14
Verwarm de oven voor op 180°C.
Stap 5 /14
Vet een taartvorm in met boter en bestuif met bloem.
Stap 6 /14
Haal het deeg uit de koelkast en rol het uit tot een dikte van ongeveer 3 mm.
Stap 7 /14
Bedek de taartvorm met het deeg en prik er met een vork in. Leg een vel bakpapier met bakparels op de bodem van de taart.
Stap 8 /14
Zet 15 minuten in de oven. Haal het deeg uit de oven, verwijder de bakparels en laat afkoelen.
Stap 9 /14
Doe de olijfolie en de gewassen en uitgelekte spinazie in de kom van de keukenmachine met de menger. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
Stap 10 /14
Haal de spinazie uit de kom en leg op de taartbodem.
Stap 11 /14
Vervang de menger door de garde. Doe de eieren, de room en de melk in de kom. Breng op smaak met peper en zout. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 12 /14
Voeg de gehakte bieslook en munt en de ricotta toe. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
Stap 13 /14
Stort het mengsel op de spinazie en bestrooi met de pijnboompitten.
Stap 14 /14
Zet 30 minuten in de oven totdat de quiche een mooie goudbruine kleur heeft.