Risotto van goudbrasem met saffraan
- Totale tijd 1u 19min
- 20min
Voorbereidingstijd - 59min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
2 personen
150 g Arboriorijst
55 g Ajuin
1 cl Olijfolie
7 cl Witte wijn
40 cl Groentebouillon
1 dosis Saffraan
20 g Boter
400 g Goudbrasem (ongeveer 400 g)
600 g Grof zout
Peper
Water
Accessoires
Ultrablade hakmes Menger Stoom- accessoire
Bereiding
Stap 1 /11
Weeg het grof zout af in een kommetje. Zet het even apart.
Stap 2 /11
Leg een vel bakpapier in de stoomkoker en voeg de helft van het grof zout toe.
Stap 3 /11
Leg de volledige goudbrasems op het grof zout en bedek ze volledig met grof zout.
Stap 4 /11
Giet 0,7 l water in de kom van de keukenmachine. Sluit het deksel zonder de vulstop. Plaats de stoomkoker met de goudbrasem. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
Stap 5 /11
Zet de goudbrasems aan de kant in het zout om ze warm te houden.
Stap 6 /11
Doe de in stukjes gesneden en gepelde ui in de mengkom van de keukenmachine en bevestig het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 7 /11
Vervang het Ultrablade-hakmes door de menger. Voeg de olijfolie toe. Sluit het deksel zonder de vulstop en druk op 'Start'. Voeg de rijst toe na de pieptoon. Voeg de witte wijn en de saffraan toe na de tweede pieptoon.
Stap 8 /11
Giet de groentebouillon erbij. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 9 /11
Voeg de boter toe en meng met de spatel.
Stap 10 /11
Breek de zoutkorst en haal er voorzichtig de goudbrasems uit. Verwijder de rest van het zout, het vel en de graten.
Stap 11 /11
Leg de stukken goudbrasem op de risotto. Breng op smaak met peper en dien meteen op.