Tandoori kippendijen
- Totale tijd 2u 30min
- 15min
Voorbereidingstijd - 15min
Gaartijd - 2u
Afkoeltijd
Ingrediënten
4 personen
12 Kippendij
2 el Tandooripasta
200 g Naturel yoghurt
2 Knoflook
1 el Verse gember
1 Citroen
Zout
Oliespray
Bereiding
Stap 1 /6
Maak de marinade door de tandooripasta (of de tandoorikruiden in poedervorm), de yoghurt, de knoflook, de gember, het citroensap en een snufje zout in een grote kom te mengen. Voeg de kippendijen toe aan de marinade en zorg ervoor dat ze allemaal goed bedekt zijn. Dek af en laat minstens 2 uur marineren in de koelkast, bij voorkeur de hele nacht zodat de smaken goed kunnen intrekken.
Stap 2 /6
Haal de kippendijen uit de marinade en gooi de overtollige marinade weg.
Stap 3 /6
Leg de kippendijen in het apparaat. Gebruik indien mogelijk een oliespray om de kippendijen licht in te vetten voordat je ze bakt. Sluit het apparaat en laat het bereidingsproces van start gaan.
Stap 4 /6
Draai de kippendijen halverwege om zodat ze gelijkmatig garen.
Stap 5 /6
Neem het handvat met beide handen vast om het apparaat te openen en de kippendijen eruit te halen.
Stap 6 /6
Serveer de tandoori kippendijen met citroenpartjes, basmatirijst en een verfrissende raita-saus. Laat het smaken!