Tarte Tatin van appel
- Totale tijd 1u 15min
- 25min
Voorbereidingstijd - 35min
Gaartijd - 15min
Afkoeltijd
Ingrediënten
8 personen
4 Goudreinettes
40 g Boter
120 g Fijne kristalsuiker
3 el Water
0.5 Taartdeeg
Bereiding
Stap 1 /8
Schil de appels, halveer ze en verwijder de pitjes. Snijd elke appelhelft in vier gelijke partjes.
Stap 2 /8
Zet een koekenpan op een hoog vuur. Voeg de boter toe. Voeg de appelpartjes toe wanneer de boter bruin begint te worden, laat ze 5 minuten bakken en draai ze om zodat ze aan beide kanten kleuren.
Stap 3 /8
Giet de suiker erbij, meng snel en laat karamelliseren. Giet het water erbij om het mengsel op te lossen en een gladde karamel te verkrijgen.
Stap 4 /8
Verdeel de gebakken appelkwartjes netjes over een taartvorm die geschikt is voor het apparaat. Verdeel de karamel over de appels.
Stap 5 /8
Snijd het deeg in de vorm van een schijf en zorg ervoor dat het iets breder is dan de diameter van de bakvorm. Leg het deeg over de appels heen en vouw het overtollige deeg naar de binnenkant van het bakblik toe, waarbij je de randen tussen de appels en het blik steekt. Maak met de punt van een mes zes inkepingen in het deeg en zorg ervoor dat er voldoende ruimte is tussen elke inkeping.
Stap 6 /8
Leg de bakvorm in het apparaat voorzien van de plaat. Laat het bereidingsproces van start gaan.
Stap 7 /8
Laat de taart 15 minuten afkoelen alvorens uit de vorm te halen.
Stap 8 /8
Laat het smaken.