Vegan cheesecake met biet
- Totale tijd 2u 24min
- 20min
Voorbereidingstijd - 4min
Gaartijd - 2u
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
4 personen
30 g Kokosolie
200 g Rauwe biet
1 cm Stukje gember
130 g Kokosmelk of kokosboter
2 cl Amandelmelk
2 cl Esdoornsiroop
1 el Pistachenootjes
100 g Noten
6 Gedroogde vijgen
10 g Cacaopoeder
0.5 tl Kaneel
1 snuifje Zout
Accessoires
Snij/rasp- accessoire Kneed- & hakmes Ultrablade hakmes
Bereiding
Stap 1 /8
Leg een vel bakpapier in een springvorm.
Stap 2 /8
Doe de noten in de kom van de keukenmachine met het kneedmes/crusher. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 3 /8
Voeg de vijgen, de cacao, de kaneel en het zout toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 4 /8
Verdeel het mengsel gelijkmatig over de taartvorm. Laat rusten in de koelkast.
Stap 5 /8
Was en schil de bieten en de gember. Snijd de bieten in 4 of 8 stukken naargelang de grootte. Plaats de groentensnijder met de schijf om fijn te raspen in de kom van de keukenmachine. Voeg de bieten en de gember toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 6 /8
Plaats het Ultrablade-hakmes in de mengkom. Voeg de kokosolie, de kokosboter (of kokosmelk), de geraspte biet en gember, de amandelmelk en de esdoornsiroop toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 7 /8
Giet het mengsel in de taartvorm en strijk de bovenkant glad met een spatel.
Stap 8 /8
Laat 2 uur afkoelen in de koelkast. Haal de cheesecake uit de vorm en bestrooi met gehakte pistaches.