Vegan pannenkoeken met chocolade
- Totale tijd 50min
- 15min
Voorbereidingstijd - 20min
Gaartijd - 15min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
4 personen
80 g Zijdetofu
80 g Fondant dessertchocolade
125 g Bloem
2 el Maïzena
15 g Rietsuiker
15 g Bittere cacaopoeder
80 g Sojayoghurt
29 cl Sojamelk
50 g Margarine
Olie
Accessoires
Ultrablade hakmes Menger Kneed- & hakmes
Bereiding
Stap 1 /8
Doe de in stukjes gebroken chocolade in de kom van de keukenmachine met de menger. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 2 /8
Vervang de menger door het Ultrablade-hakmes. Voeeg de zijdetofu toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 3 /8
Schraap de randen van de mengkom schoon. Meng indien nodig opnieuw tot een homogene textuur. Zet in de koelkast. Spoel de kom van de keukenmachine.
Stap 4 /8
Doe de bloem, het bakpoeder, het cacaopoeder, het zout, de maïzena, de poedersuiker en de plantaardige yoghurt in de kom van de keukenmachine met het kneedmes/crusher.
Stap 5 /8
Sluit het deksel zonder de vulstop en druk op 'Start'. Voeg geleidelijk de plantaardige melk en de gesmolten margarine toe via de opening in de dop. Zorg ervoor dat de bereiding goed gemengd wordt om klonters te voorkomen.
Stap 6 /8
Laat 15 minuten rusten.
Stap 7 /8
Giet een pollepel van het pannenkoekenbeslag in een warme antikleefpan met wat olie. Laat enkele minuten bakken tot de pannenkoek loskomt van de pan. Draai de pannenkoek om en bak nog 1 minuut. Herhaal totdat het beslag volledig is opgebruikt.
Stap 8 /8
Werk de pannenkoeken af met de chocoladecrème. Versier met de chocoladetopping en stukjes praliné.