Vispastei
- Totale tijd 2u 15min
- 10min
Voorbereidingstijd - 45min
Gaartijd - 1u 20min
Afkoeltijd
Ingrediënten
6 personen
22 cl volle melk (ong. 3,2 % vetgehalte)
1 el tarwebloem
30 g suiker
6 g droge gist
400 g tarwebloem
50 g boter
1 ei
1 dooier
1 snuifje zout
300 g rode vis
1 ui
150 g gekookte rijst
45 g boter
5 g kruiden
2 snuifje zout
2 snuifje peper
20 g boter
1 cl plantaardige olie
Accessoires
Flex Whisk Dough Hook
Bereiding
Stap 1 /15
Verwarm de melk in een steelpan tot 30-35 graden.
Stap 2 /15
Los de suiker, 1 eetlepel bloem en de gist op in de melk. Laat op een warme plek staan gedurende 12 tot 15 minuten. Er verschijnt een schuim met belletjes aan het oppervlak.
Stap 3 /15
Haal de bloem door een zeef en vang het op in een aparte kom.
Stap 4 /15
Smelt de boter in een stoofpan.
Stap 5 /15
Doe de eieren in de mengkom van de keukenrobot. Druk op 'Start'.
Stap 6 /15
Voeg de bloem, de melk met de gist, de boter en een snufje zout toe aan de eieren in de mengkom. Druk op 'Start'.
Stap 7 /15
Gebruik een spatel om het deeg van de randen te schrapen. Druk op 'Start'.
Stap 8 /15
Doe het deeg in een aparte kom, dek af met een keukenhanddoek en zet 60 minuten op een warme plek.
Stap 9 /15
Snijd de visfilet zonder graten en vel in kleine stukjes van 1 cm. Meng alle ingrediënten (uien, rijst, boter, kruiden, zout en peper) in een aparte kom en breng op smaak met kruiden en specerijen.
Stap 10 /15
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Stap 11 /15
Verdeel het afgewerkte deeg in porties van 70-80 gram. Rol er balletjes van. Rol met een deegroller uit tot een lapje van 10 cm.
Stap 12 /15
Verdeel de visvulling over de lapjes. Maak de randen dicht en geef vorm. Laat het midden open.
Stap 13 /15
Vet de bakplaat in met plantaardige olie. Leg de pasteitjes op de bakplaat. Dek af met een keukenhanddoek en laat 20-30 minuten staan.
Stap 14 /15
Laat de pasteitjes gedurende 17-20 minuten in de oven bakken.
Stap 15 /15
Smeer de afgewerkte pasteitjes in met wat boter. Dek af met een keukenhanddoek en laat afkoelen.