Vitaminerijke salade van rode kool
- Totale tijd 17min
- 15min
Voorbereidingstijd - 2min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
4 personen
260 g Rode kool
80 g Roze pompelmoes
80 g Appel
1 el Citroensap
80 g Granaatappel
40 g Noten
3 el Appelciderazijn
1 el Agavesiroop
3 el Notenolie
1 snuifje Zout
1 snuifje Peper
2 Kipfilet
Accessoires
Kneed- & hakmes Snij/rasp- accessoire
Bereiding
Stap 1 /11
Doe de walnoten in de kom van de keukenmachine met het mes om te kneden/vermalen. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 2 /11
Rooster de gehakte noten zonder vetstof in een antikleefpan. Zet het even apart.
Stap 3 /11
Spoel en droog de kool. Verwijder de beschadigde bladeren en de kern.
Stap 4 /11
Schil en verwijder het klokhuis van de appels.
Stap 5 /11
Plaats de groentesnijder met de schijf om in fijne plakjes te snijden. Druk op ‘Start’ om de kool en de appels fijn te hakken.
Stap 6 /11
Doe alles in een slakom. Besprenkel met een scheutje citroensap.
Stap 7 /11
Snijd de granaatappel en haal de pitjes eruit door de witte membranen te verwijderen.
Stap 8 /11
Schil de pompelmoezen à vif met een scherp mesje. Van het sap op in een kom.
Stap 9 /11
Maak de vinaigrette door het pompelmoessap, de ciderazijn, de agavesiroop, de notenolie, het zout en de peper te mengen.
Stap 10 /11
Doe de granaatappelpitten en de pompelmoespartjes in de kom. Meng alle ingrediënten door elkaar.
Stap 11 /11
Giet de vinaigrette erbij. Meng goed en voeg de noten op het laatste moment toe. Dien onmiddellijk op.