Vogelnestjes (Schotse eieren)
- Totale tijd 44min
- 30min
Voorbereidingstijd - 14min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
6 personen
6 Middelgrote eieren
12 Ijsblokjes
12 g verse peterselie
2 steel Bosui
2 tl Fijngehakte verse tijm
550 g Varkensworstvlees
50 g Bloem
Zout, peper
200 g Paneermeel
2 Middelgrote eieren
6 el Zure room of crème fraîche
2 tl Mierikswortel
Bereiding
Stap 1 /8
Breng in een steelpan licht gezouten water aan de kook en voeg dan met een geperforeerde lepel de eieren toe. Kook 7,5 minuten op gemiddelde temperatuur. Zet een kom klaar met koud water en ijsblokjes. Zodra de eieren gekookt zijn, leg je ze in het ijsbad. Na 20 seconden kun je de schaal van de eieren een beetje breken en ze terugleggen in het koude water tot ze volledig zijn afgekoeld. Zo zijn ze makkelijker te pellen.
Stap 2 /8
Hak de peterselie, bosui en tijmblaadjes fijn Leg ze in een grote kom. Voeg het worstvlees toe, maak je handen nat en kneed door elkaar. Verdeel het mengsel in gelijke porties en vorm van elke portie een plat, rond schijfje met een diameter van ongeveer 10 cm.
Stap 3 /8
Bereid de ingrediënten voor het paneermeel door de bloem met zout en peper, het paneermeel en het losgeklopte ei in 3 aparte kommen te doen.
Stap 4 /8
Pel de gekookte en afgekoelde eieren voorzichtig onder koud water en rol ze in een kom door de bloem. Wikkel het vlees met natte handen om elk ei en strijk de randen glad zodat het ei helemaal bedekt is. Haal elke bal door de geklopte eieren en vervolgens door het paneermeel. Zorg ervoor dat elk ei volledig bedekt is.
Stap 5 /8
Zet het apparaat aan. Zet lade 1 aan. Zet het MANUAL-programma 14 minuten aan op 200 °C. Leg 4 vogelnestjes op de plaat in lade 1. Zet lade 2 aan. Zet het MANUAL-programma 14 minuten aan op 200 °C. Leg 2 vogelnestjes op de plaat in lade 2. Druk op START om beide kookprocessen te starten.
Stap 6 /8
Maak de saus door de room en mierikswortel in een kleine kom te mengen. Breng op smaak.
Stap 7 /8
Controleer of de vogelnestjes gaar zijn en laat ze indien nodig verder garen tot het worstvlees gaar is.
Stap 8 /8
Om te serveren snij je de vogelnestjes doormidden of in vieren en serveer je ze met de saus. Garneer eventueel met spekjes en spruitjes met mosterd.