Waterzooi van kip
- Totale tijd 55min
- 10min
Voorbereidingstijd - 45min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
4 personen
750 g Kippendijen
110 g Ajuin
200 g Wortels
200 g Prei
50 g Selderijstengel
2 cl Olijfolie
20 cl Droge witte wijn
20 cl Kippenbouillon
1 bladje Laurier
1 stengel Tijm
15 cl Lichte room
1 Eierdooier
10 takje Dragon
Zout
Accessoires
Ultrablade hakmes Menger
Bereiding
Stap 1 /9
Schil de selderij, was de prei en snijd in stukjes van 2 cm. Zet aan de kant en houd de twee groenten uit elkaar.
Stap 2 /9
Pel de wortelen en snijd in schijfjes.
Stap 3 /9
Doe de gepelde en in kwartjes gesneden ajuin in de keukenmachine en bevestig het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 4 /9
Vervang het mes door de menger. Voeg de olijfolie, de selder, witte wijn en de bouillon toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 5 /9
Voeg de kip, wortelen, prei, laurier en tijm toe. Breng op smaak met zout. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 6 /9
Giet het vlees en de groenten af en leg ze op een bord.
Stap 7 /9
Voeg de room met de eierdooier toe aan het overgebleven vocht. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 8 /9
Giet de saus over het vlees en de groenten.
Stap 9 /9
Dien onmiddellijk op met de takjes dragon.