Yoghurt met havervlokken
- Totale tijd 8u 45min
- 15min
Voorbereidingstijd - 8u
Gaartijd - 30min
Afkoeltijd
Ingrediënten
4 personen
60 cl Plantaardige haverdrank
10 g Amandelpasta
30 g Poedersuiker
1 Vanillesuiker
1.25 el Aardappelzetmeel
0.75 tl Agaragar
0.5 zakje Melkfermenten
Bereiding
Stap 1 /6
Maak de ingrediënten klaar.
Stap 2 /6
Doe alle ingrediënten in de pan, behalve de melkfermenten. Klop goed los.
Stap 3 /6
Breng al roerend aan de kook. Laat het mengsel afkoelen tot 40°C en voeg vervolgens de fermenten toe.
Stap 4 /6
Giet in glaasjes. Voeg 10 cl water toe in de pan. Plaats de glazen potten met gesloten deksels in de kom.
Stap 5 /6
Laat de yoghurt garen.
Stap 6 /6
Neem de glaasjes eruit. Laat afkoelen. Bewaar de yoghurt in de koelkast.